De Teelt

Om tot een goed frietje te komen, is het van uiterst belang dat de aardappel van top kwaliteit is. Alles begint met een goed ras, Agria Frieslander aardappelen zijn uitstekend op de zware klei op onze boerderij in Zeewolde te telen. Deze aardappelen bakken heerlijk goudgeel af. Maar voordat de aardappel in de frituur ligt is er een lange weg afgelegd!
 

 

Wanneer de grond het toe laat en de temperatuur stijgt gaan in het voorjaar de pootaardappelen de grond in. De trekker wordt volledig op GPS bestuurd! Alleen met omdraaien wordt de trekker met de hand gestuurd. Zo wordt al het land optimaal benut, en kunnen de aardappels mooi egaal groeien. Op deze grond heeft de voorafgaande jaren geen aardappelen gestaan. De grond is tot rust gekomen om nu weer volop piepers te produceren.

 

In het najaar worden de aardappels, nadat ze goed afgerijpt zijn, van het land gehaald. Met een zeer overzichtelijke machine worden de aardappels met uiterste zorg gerooid. Wanneer dit niet goed zou gebeuren, lopen de aardappelen beschadigingen op. De aardappelen mogen niet te veel stuiteren of vallen. Opletten dus!

 

Aardappels rooien verse friet van de boer