Aardappelen van de boer

Wanneer u verse aardappelen van de boer wilt kopen en u hiervoor Friet van Beus uit Zeewolde, vlak bij Almere, inschakelt, bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Wij zijn ons er namelijk van bewust dat het uiterst belangrijk is dat de aardappel van topkwaliteit is om tot lekkere, verse friet te komen. Alles begint daarom met het goede ras. De aardappelen die wij als boer hebben zijn Agria en Frieslander aardappelen, welke uitstekend geteeld kunnen worden op de zware klei van onze boerderij in Zeewolde, vlak bij Almere.

 

Hoe de aardappelen van de boer de grond in Zeewolde in gaan

Wanneer de grond het toelaat en de temperatuur stijgt, gaan in het voorjaar de pootaardappelen de grond in. De trekker wordt volledig op GPS bestuurd! Alleen met omdraaien wordt de trekker met de hand gestuurd. Zo wordt al het land optimaal benut en groeien de aardappelen mooi egaal. Op deze grond heeft de voorafgaande jaren geen aardappel gestaan. De grond is daardoor tot rust gekomen om nu weer volop piepers te produceren.

 

De aardappeloogst

In het najaar worden de aardappels, nadat ze goed afgerijpt zijn, van het land gehaald. Met een zeer overzichtelijke machine worden de aardappelen met uiterste zorg gerooid. Wanneer dit niet goed gebeurt, lopen de aardappelen beschadigingen op. De aardappelen mogen niet te veel stuiteren of vallen. Het is dus erg belangrijk om goed op te letten tijdens dit proces.

 

Aardappels rooien verse friet van de boer

Ontdek zelf de verse aardappelen van de boer

Bent u geïnteresseerd in de verse aardappelen van de boer in Zeewolde, vlak bij Almere? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Indien u direct aardappelen of vers gesneden friet van de boer wilt bestellen, bijvoorbeeld voor uw horecazaak in Almere, is dat natuurlijk ook mogelijk. Wilt u meer weten over onze aardappelrassen of onze werkwijze? Ook dan staan we u graag te woord. U bereikt ons door te bellen naar 0623972300, naar 0623055742 of door een e-mail te sturen naar info@frietvanbeus.nl.